Бащата на Дебора на протеста: Искаме единствено и само справедливост

За адекватно правосъдие и за бърза съдебна реформа настояват хората и във втория национален протест срещу насилието на жени.

В редица градове в този час протестиращи се събират, за да кажат „Не на насилието“.

Повод за недоволството стана случаят с Дебора от Стара Загора, която беше жестоко малтретирана и рязана по тялото с макетен нож, за което е обвинен Георги Николаев.

Дебора проговори за първи път след насилието. Във видеообръщение тя благодари на всички за подкрепата.

Дебора от Стара Загора с първи коментар: Белезите ще избледнеят, подкрепата ще остане в сърцето ми (ВИДЕО)

„Искаме единствено и само справедливост, ако има виновни, ако някой е допуснал грешка, волна или неволна, да си поеме отговорността. За нас най-важно е детето ни да се оправи и да се възстанови възможно най-скоро, искаме справедливост“, заяви бащата на Дебора.

„Поиска самата тя да благодари на всички хора за подкрепата, за всичко това, което видя по телевизията. Не се чувства много добре, аз като майка виждам един празен поглед“, допълни майката на Дебора.

„Дебора се подобрява бавно и всяко едно малко нещо, това, че проговори например, е една малка победа за нас. Тя много се впечатли от подкрепата, която получи и затова призова да продължим да я подкрепяме и това наистина ѝ помага. Тя наистина е обнадеждена, че ще има промени, че ще получи справедливост“, заяви Елена Венкова, организатор на протеста в Стара Загора.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *