Баскетболистът на Балкан Илиян Пищиков е носител на приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра"

Баскетболистът на Балкан Илиян Пищиков получи наградата си „Рачо Колев – едно сърце, една игра“ за най-добър млад български баскетболист за сезон 2022/2023. Това стана днес по време на пресконференция в столичната зала „Триадица“.

192-сантиметровият талант е деветият баскетболист, който получи приза. Той наследи Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 награди), Димитър Димитров и Станимир Маринов.

„Тази награда ме мотивира да се трудя все повече и повече и да показвам по-добри качества. Това лято почти нямах време за почивка. След като се прибрахме с национания отбор успях да почина 3-4 дни, а след това започнахме да се подготвяме индивидуално с треньора ни Петър Златанович. По-малките започнахме по-рано, събрахме се целия отбор и вече около месец и половина сме заедно, готови напълно за сезона. Оттук нататък само времето ще покаже. Надявам се да оправдавам минутите си при мъжете и да играя все повече, да се представям все по-добре и да помагам с каквото мога на тима“, сподели Пищиков.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg