Байдън за импийчмънта: Целта е само една

2

П резидентът на САЩ Джо Байдън каза, че „не е фокусиран“ върху разследването за импийчмънт, обявено ден по-рано от републиканските законодатели, предаде АФП.

Най-предвидимото разследване за импийчмънт в американската история

„Не знам точно защо, но те просто знаеха, че искат да ми направят импийчмънт“, каза американският държавен глава за усилията на републиканците.

„Сега, доколкото мога да преценя, те искат да ми направят импийчмънт, защото искат спиране на работата на правителството“, каза Байдън, говорейки пред поддръжници на кампания във Вирджиния в сряда. Думите му бяха разпространени от преспула на Белия дом.

Смята се, че политическите му противници се стремят към принудително спиране на дейността на правителството, предизикано от невъзможността да се съгласува и приеме бюджета за новата финансова година (в САЩ тя започва на 1 октомври).

„Когато ставам всеки ден… не съм фокусиран върху импийчмънта. Не се шегувам. Имам работа за вършене. Трябва да се справям с проблемите, които засягат американския народ всеки един ден“, каза той пред присъстващите.

Републиканците започват разследване за импийчмънт на Байдън

Това бяха първите му публични коментари по въпроса, откакто председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, най-изявеният републиканец в Конгреса, се поддаде на интензивния натиск от твърдата десница на своята партия и разреши във вторник да започне разследването за импийчмънт.

Скандал в САЩ: Подкупван ли е Байдън от Украйна

По-рано Белият дом поиска от членовете на Конгреса на САЩ да поемат инициативата за краткосрочно удължаване на правителственото финансиране, за да се избегне евентуално спиране на работата на някои федерални ведомства.

Източник: vesti.bg