Байдън внася яснота: Ще се кандидатира ли отново

0

С ред месеци на съспенс, който бе ловко поддържан, Джо Байдън се очаква официално да обяви, че се бори за втори президентски мандат начело на САЩ, като по този начин той ще отхвърли безпокойствата относно възрастта му.

Ако Байдън бъде преизбран, той ще встъпи във втория си мандат на 86 години. Самият той вече заяви: „Възнамерявам отново да се кандидатирам. Ще научите повече съвсем скоро“, като според американски медии официалното обявяване на кандидатурата ще стане днес чрез видеообръщение.

Близо до дъното: Рейтингът на Байдън

Датата не е избрана случайно. На 25 април преди четири години Байдън обяви, че се впуска в президентската надпревара, в края на която той лиши републиканеца Доналд Тръмп от втори президентски мандат.

Тръмп вече обяви, че ще се кандидатира, но той е обект на много съдебни процедури и беше обвинен от съд в Ню Йорк по един от случаите, по който бе разследван.

Байдън смята, че щом като е  победил Тръмп веднъж, ще го направи втори път. Но голямата неизвестна е какво ще стане, ако в надпреварата Байдън се озове пред по-млад републикански претендент за поста.

Името на губернатора на Флорида Рон Десантис, твърдолинейната фигура в десницата, се споменава много в тази насока. Десантис, който е  на 44 години, засега не е обявил намеренията си.

Това ще бъде четвъртата кандидат-президентска кампания за Байдън. Той се бори за поста и през 1988 г., и през 2008 г.

През януари той се подложи на преглед, който показа, че е в добро здраве. Но в последно време той направи и някои гафове и би трябвало сега да очаква все повече нападки от страна на републиканците относно остротата на ума си, отбелязва Франс прес.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *