Атанасов: Мисля, че ще има промени в състава на проектокабинета

7

Щ е направим всичко необходимо с втория мандат, за да се прекрати политическата криза, защото имаме дестабилизация на всички институции. Това коментира пред журналисти съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и председател на ДСБ Атанас Атанасов. 

Той посочи, че се отнасят изключително сериозно към ситуацията в страната и си дават сметка, че очакването на огромна част от обществото е да има правителство. 

Поредица от извинения след решението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационен премиер​

Атанасов посочи, че са предоставили право на номинирания от ПП-ДБ за премиер Николай Денков да подбере експертен състав за правителството. Тепърва сигурно ще се обсъждат различни кандидатури, допълни председателят на ДСБ. 

На въпрос, свързан с думи на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, че министрите в проектокабинета остават същите, единствената разлика е Мария Габриел, Атанас Атанасов каза, че това зависи изключително от кандидат-премиера. Аз си мисля, че ще има някои промени, но на този етап не бих искал да коментирам, допълни той.

Атанас Атанасов е част от българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, във Ватикана за 24 май.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *