Арнолд Шварценегер се срещна с близки на израелски заложници

2

Б ившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер се срещна вчера с близки на трима заложници, отвлечени от „Хамас“ и държани в плен в Газа, за да изрази подкрепата си към онези, чиито роднини все още са в неизвестност след нападението на 7 октомври, предаде Ройтерс.

Шварценегер подари бронзови фигурки във формата на орел на посетителите си, а те, от своя страна, подариха на Шварценегер метални значки с надпис „Bring Them Home“ (от англ: „Върнете ги вкъщи“).

Обявявайки се за „голям приятел на еврейския народ и Израел“, Шварценегер заяви, че иска да подсили посланието да не се изоставят онези, които все още са в плен. Израел твърди, че палестинската ислямистка групировка „Хамас“, която управлява Газа, при нападението на 7 октомври е взела 240 заложници и е убила около 1200 души.

По време на седемдневното примирие, което приключи вчера, официални лица съобщиха, че 110 заложници – 86 израелци и 24 чуждестранни граждани – са били освободени в замяна на палестински затворници, а телата на двама мъртви заложници са били открити от израелските войски.

„Тук виждам своята роля, защото, когато си знаменитост, имаш известна власт да общуваш с масите, защото си заобиколен от много камери“, каза Шварценегер, бивш шампион по културизъм и холивудска екранна звезда, чиято кариера в шоубизнеса бе прекъсната от мандата му като губернатор от 2003 до 2011 година.

Срещата беше организирана от Музея на толерантността в Йерусалим.

По темата

Източник: vesti.bg