Арест за мъжа, обвинен в убийството на съпруга на съдия в Нова Загора

3

С ливенският окръжен съд постанови в понеделник мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишен мъж, обвинен в убийство.

Задържаният с инициали Д. Д. е сочен, че на 27 октомври е убил 52-годишен мъж в Нова Загора пред семейството му. Обвиняемият е осъждан седем пъти, а седмица преди убийството е нападнал с нож и е нанесъл лека телесна повреда на 23-годишен мъж от Нова Загора.

Прокуратурата проверява имало ли е полицейски чадър над мъжа, обвинен за убийството в Нова Загора

На днешното заседание на съда адвокатът на обвиняемия Стоян Стоянов е поискал мярка „домашен арест“. По думите му 44-годишният Д. Д. е бил предизвикан от жертвата. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Убийството предизвика силен обществен отзвук, на 27 октомври множество хора се събра на протест пред сградата на районното управление на полицията в Нова Загора. Възникна напрежение, сградата на полицията бе замеряна с яйца и предмети.

Прокуратурата с подробности за убийството на съпруга на съдия

На 28 октомври Окръжната прокуратура в Сливен разпореди проверка за действията на полицейски служители от Районното управление на МВР-Нова Загора във връзка с наличието на данни за подпомагане на лице да избегне наказателно преследване.

Срещу 44-годишния мъж са повдигнати две обвинения – в умишлено убийство и опит за убийство.

Източник: vesti.bg