Арестуваха един от най-влиятелните олигарси в Украйна

3

Един от най-влиятелните олигарси в Украйна беше арестуван. Преди войната Игор Коломойски беше считан за ментор на президента Володимир Зеленски. Сега милиардерът е в ареста по подозрение в измама и пране на пари, предаде NOVA.

Това не са първите обвинения срещу Коломойски. През 2021 година Съединените щати го включиха в списък със санкционирани лица и го определиха като „тежко корумпиран“. Коломойски е един от лидерите и крупен донор на еврейската общност в Украйна. Неговите медии направиха Зеленски звезда в страната. Преди президентските избори имаше много анализи, че Володимир Зеленски реално е подставено лице на Коломойски.

„Демокрацията ни е хаотична. Свободата ни е сред най-пълните в Европа. Но със сигурност няма да го има положението „както обикновено“, що се отнася до тези, които ограбиха Украйна и се поставиха над закона и правилата. Благодаря на украинските служби за решимостта им да донесат справедливост по случаи, които ни спъват от десетилетия. Законът трябва да работи. В момента е така и така ще бъде“, заяви президентът Володимир Зеленски.

По темата

Източник: vesti.bg