Алекс Симеонов: Защитата ще бъде ключът към победата над Румъния

Лидерът на БК ЦСКА Алекс Симеонов отново е част от националния отбор, напомнят от клуба му.

До момента има 27 мача за „трикольорите“ и отново е повикан от Росен Барчовски. Предстоят решителните срещи с Румъния и Португалия, в които България се нуждае от две победи, за да се класира за следващата фаза на пресявките за Евро 2025.

Според Симеонов времето за подготовка преди тези мачове не е било достатъчно, но всички отбори са изправени пред същия проблем.

„За радост в нашия тим се познаваме много добре. Както играчите помежду си, така и с треньорския щаб. За това успяхме да направим максималното за времето, което имахме за подготовка“, споделя Алекс.

Той прави силен сезон с „армейците“, като в последния кръг в Националната баскетболна лига достигна до две юбилейни постижения – 600 вкарани тройки и 400 асистенции в лигата.

„Срещу отбора на Румъния трябва да играем много добре в защита. Те ще излязат пределно мотивирани пред тяхна публика, а и откриват нова зала. Смятам, че в нападение няма да имаме проблеми, но защитата ще предопредели победителя днес“, уверен е Симеонов.

Алекс Симеонов потвърди мнението на повечето баскетболни специалисти, че днешният мач срещу Румъния е по-важният от двата.

„За да има значение мачът с Португалия, трябва да победим днес“, каза Симеонов.

Срещата започва в 19:00 часа.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg