Алберт Попов зае трето място в слалома за Световната купа в Палисейдс Тахо

Звездата на българските ски Алберт Попов се качи за първи път на подиума в старт за Световната купа. Това стана след уникална драма в непрекъснатия снеговалеж в Палисадес Тахо, Калифорния.

Попов бе 25-ти след първия манш, но с първо време във втория раздели третото място с олимпийския шампион Клеман Ноел от Франция. Във второто спускане в което трасето реди треньорът на българина – Иво Борисов, нашият ас поведе в класирането с перфектно спускане. След него снеговалежът се засили и съперниците му един след друг финишираха след него.

Единствено световният шампион при младежите за 2023 г. Александър Стен Олсен (Норвегия) успя да подобри времето на Попов, както и сънародника му Тимон Хоген. След това с и сребърният медалист от световното в Куршевел Александрос Гинис (Гърция) също даде по-добро време от Попов и в един момент се виждаше победител.

След края на състезанието обаче стана ясно, че съдиите разглеждат под лупа карането на Гинис и по специално един момент в който му хваща кол. Дебатите продължиха над 30 минути и вкрайна сметка гъркът бе дисквалифициран. Така Албер се качи на подиума, като трети.

Последният подиум за СК за България е на 16 декември 1984 г, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампилио, Италия.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg