„Аеросмит“ отлага турне заради здравословен проблем на Стивън Тайлър

0

Ф ронтменът на „Аеросмит“ Стивън Тайлър има проблеми с ларинкса и бандата е принудена да отложи оставащите дати от турнето си за следващата година, предаде ДПА/Пи Ей мидия.

“За съжаление, проблемът на Стивън е по-сериозен, отколкото се предполагаше първоначално“, се казва в изявление на групата, публикувано в профила ѝ във Facebook. „Лекарят му потвърди, че освен увреждане на гласните струни, той е наранил и ларинкса си, което изисква постоянни грижи“.

„Аеросмит“ отлагат концерти от прощалното си турне заради увреждане на гласните струни на Стивън Тайлър

По-рано Тайлър, който е на 75 години, разкри, че има проблем с гласните струни. Това стана по време на последния концерт на „Аеросмит“ на 9 септември в Ню Йорк. Той каза, че това ще пречи на изявите му в следващите 30 дни и „Аеросмит“ отложи шест дати от турнето си.

С оглед на здравословното състояние на вокалиста, групата анулира „всички планирани концерти от турнето „Peace Out“ за „някъде през 2024 г.“, се казва в публикацията. 

Рок бандата уверява феновете, че Стивън Тайлър „получава най-доброто медицинско лечение, за да се гарантира бързото му възстановяване,… търпението е от съществено значение“.

„Съкрушен съм, че няма да бъда с „Аеросмит“, моите братя и невероятните „Блек кроус“, както и с най-добрите фенове в света“, написа Тайлър в изявлението във Фейсбук, визирайки рок групата от Атланта, която е включена в турнето. „Обещавам, че ще се върнем веднага, когато можем!“.

„Аеросмит“ започна турнето, обявено като прощално и с планирани 40 концерта, по-рано този месец от Филаделфия. То трябваше да продължи до 29 февруари. Групата планираше да свири в навечерието на Нова година в Бостън, където е създадена през 1970 г. Стивън Тайлър обаче се разболя след три изяви. 

Източник: vesti.bg