Агресивен чат върна в ареста заподозрения за убийството на Ангел от Пазарджик

0

С ъс засилена охрана докараха в Пазарджишкия съд заподозрения за убийството на 21-годишния Ангел Здравков.

В съдебната зала 18-годишният Никола Райчев поиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман, съобщи 24 часа.

Бе му наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оказа, че часове преди съдебното заседание заподозреният за убийството внезапно се е отказал от услугите на известен пазарджишки адвокат.

Задържаха 18-годишния младеж, заподозрян за убийството в Пазарджик

Според прокуратурата, Никола Райчев е убил Ангел Здравков пред двама свидетели, след което е избягал и се е укривал.

Арестуван е на Централната гара в София. Не е направил опит да се предаде сам. В чат с друго лице преди убийството обвиняемият се държал агресивно. Затова държавното обвинение е категорично, че ако бъде освободен от ареста, Райчев може да извърши престъпление или да се укрие.

Преди съдебното заседание служител от конвоя сподели, че 18-годишният младеж изглеждал смазан във временния арест, не се държал арогантно или агресивно с охраняващите го.

Защитата на Никола Райчев поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Пред съда Райчев заяви, че се е предал сам.

Според прокуратурата, Райчев е извършил умишлено убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години. Възможно е впоследствие обвинението да бъде променено за „убийство по особено мъчителен начин“ и да се стигне до доживотна присъда.

21-годишният Ангел Здравков беше прободен смъртоносно с нож от 18-годишния Никола Райчев на 29 септември, докато се разхождал с приятелката си. Той почина от кръвозагуба. Причината за тежкото престъпление е ревност. 

По темата

Източник: vesti.bg